… Tanácsok nőknek arra, hogyan fogadhatják a bókokat!

Nem egyszer lehet hallani olyan beszélgetéseket, amikor képtelenség úgy bókolni egy nőnek, hogy az ne azzal reagáljon, hogy önmagát sértegeti, szinte mentegetőzik, stb.. Sőt, néha úgy utasítják el a hízelgéseket, bókokat, mintha egyenesen sértegetné őket az ember.

A férfi hiába mondogatja, hogy „Ne sérts meg azzal, hogy marón kritizálod magadat, amikor bókolok!”; vagy hiába kérdezi meg a nőt, hogy „Mindenkinek így csapod el a bókjait, vagy csak az enyémeket?”, vagy „Csak nekem nem hiszed el, hogy jó nő vagy?”… sokszor nem változik a helyzet. Sok nő nem tudja, hogyan lehetne úgy reagálni a férfiak bókolására, hogy ne tűnjenek öntömjénező cicababáknak, akik egyenesen a megjelenésükre és nem a belső értékeikre építenek… persze mindez valóban azoknak jelent problémát, kik tudják, hogy a belső értékeik fontosabbak számukra, mint a külsőségek, és a szokásos társadalmi elvárásoknak megfelelően igyekeznek verbálisan nem építeni a külső megjelenésükre. Egyenesen szentségtörésnek tűnik sokak szemében, ha egy nő ki meri jelenteni magáról, hogy „Tudom, hogy jó nő vagyok.”, vagy „Tudom, hogy a vonzerőm nagy hatással van a férfiakra.”, stb..

No, de akkor felmerül a kérdés… hogyan fogadhatják a bókokat a nők?

Íme, néhány javaslat, mindenféle bókra:

"Oh, tényleg így látod? Ez igazán hízelgő!"

"Nem is gondoltam volna, hogy mások ilyennek látnak!"

"Mondtak már hasonlókat, de tőled őszintének hat!"

(ha telefonban, esetleg valamilyen netes csatornán keresztül érkezik a bók)

"Óh, ha ilyen kedvező rólam a véleményed, remélem nem okozok élőben csalódást!"

"Igen, vigyázok a vonalaimra, amennyire tőlem telik."

"Nem is tudom, nem hiszem, hogy bombázó lennék, de tény, hogy szeretek tetszeni, így jólesik ezt tőled hallani!"

"Azért remélem, hogy a dicséreted nem csak a külsőmre vonatkozik!"

„Hmmm, fogalmazzunk úgy, hogy a ’koromhoz képest’!”

„Remélem a külső és belső tulajdonságaim összhangban vannak – ha már ilyen szépeket és hízelgő dolgokat vélsz a külsőmről.”

„Ha jobban megismersz, remélem a belső értékeimet is ilyen kedvezően értékeled majd!”

… és így tovább.

A bejegyzés trackback címe:

https://ferfiesnoilelekrol.blog.hu/api/trackback/id/tr94620224

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.