Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Egy heves vita jelenetei arról, hogy a férfiak tényleg olyan „rosszak”-e, mint ahogyan egyes nők néha gondolják, vagy a nők gondolják-e rosszul, hogy a férfiak annyira rosszak lennének…

Kép forrása: http://poloteria.hu/images/A%20mindennapi%20domina_Duke_White.jpg

/A vita sok pontját szakirodalmi tények támasztják alá: Pl. David P. Barash: Szociobiológia és viselkedés, Hollandia, 1977; magyar kiadás: Natura, Gervai Judit, 1980. – Anne Moir-David Jessel: Agyszex – Női agy, Férfi ész?, Anglia, 1989; magyar kiadás: Gondolat, Vitray Tamásné, Bp., 1992; - Richard Dawkins: A vak órásmester – Gondolatok a darwini evolúcióelméletről, 1986; magyar kiadás: Akadémiai Kiadó-Mezőgazda Kiadó; Síklaki-Simó-Szentes i, 1994; - Joseph P. Forgas: A társas érintkezés pszichológiája, Oxford, 1985; magyar kiadás: Gondolat, László János, Bp., 1989./

*****

A NŐ ÍRTA:
"A nő, mivel érzelmesebb, a szívével "lát", s sokszor ez a veszte!"


A FÉRFI ÍRTA:

MEGJEGYZÉS A FÉRFIAK VÉDELMÉBEN - No.10.

Vissza kellett térnem ehhez a kijelentéshez, mert eszembe jutott még valami:
Úgy gondolom inkább annak lesz veszte, aki egy érzelmes nő mellé kerül, és talán ez is az oka, hogy vezető beosztást nemigen szoktak, csak férfias beállítódottságú nőkre bízni, akikre nem jellemző a kedélyhullámzás, mint általában a nőkre.

***

A NŐ ÍRTA:
"Meggyőződésem, hogy sokat számít a jellemben, a szokásokban, a reagálásokban a NEVELTETÉS!hogy mit hoz otthonról a srác.Ehez jöhet a tesztoszteron, az önzőség, az áldozathozatal-hiány, az empátia-hiány,....stb..... - Megfigyelhető már kisfiú korban! 8, 9, éves fiam már önző! Iszonyú sok türelem, és beszélgetés kell MOST!... hogy később ne szidjon a menyem."


A FÉRFI ÍRTA:

MEGJEGYZÉS A FÉRFIAK VÉDELMÉBEN - No.11.

Nos, igazad van, némi pontosítással: a jellemben, a szokásokban, reagálásokban nemcsak hogy sokat számít, hanem a legfontosabb a neveltetés! És hogy „mit hoz otthonról a srác” – erre vonatkozott a diktátorokkal kapcsolatos válaszom. A férfiak ma javarészt olyanok, amilyenekké a nők teszik őket. A férfias jellemzőkkel kapcsolatban a tesztoszteron felemlítése az egyedüli jogos tétel, mivel a többi jellemvonás azért mindkét nemre bőven jellemzők. Mert az önzőség, az áldozathozás hiánya, az empátia hiány bőségesen szerepel a nemek közötti vitákban, mindkét részről, és jogosan! De ezek nem nemtől-függő hibák, hanem általános jellem problémák. Ezt így jellemzően és sarkosan a fiúkra vonatkoztatni hiba. Ha egy 8-9 éves fiúgyermek önző, az bizony neveltetési hiba, és ilyenkor már nem türelem, és nem beszélgetés kell, hanem következetes fegyelmezés, akarom mondani: kellett volna korábban! Az önzőség egyébként gyakorta a túlzott körülugrálás miatt alakul ki. Az önzőség az elkényeztetés jele. Ebből a szempontból talán nem azt kellene elsőként szem előtt tartani, hogy majd a ember menye mennyire fogja majd szidni.

Az önzőség hosszabb idő után kialakuló megszokás, mivel a gyerekek alaptermészete az önzés. A szülőnek egyik feladata, hogy ezt kinevelje a gyermekéből – az nem magától nevelődik bele, ellenkezőleg! (Az pedig, hogy a gyerekek későbbi házastársa mit mond majd a szülőkről, az attól is függ, hogy a gyerek egyáltalán az otthoni tapasztalatok alapján egyáltalán házasságban akar-e majd élni, és egyébként is, manapság évről-évre szélesedik a generációs szakadék, ami egyre inkább megnehezíti már a szülő-gyerek kapcsolat normális, pontosabban ideálisnak elképzelt formáját – ha létezik olyan!?)

***

A NŐ ÍRTA:
”Hidd el csak az időben metszett hajtásból lesz valami. Sajnos sok szülőtársam az utcára csapja gyerekeit, így nagyobb az esély a rossz társaságba keveredésnek, és megkövülhetnek a nemkívánatos beidegződések.”


A FÉRFI ÍRTA:

MEGJEGYZÉS A FÉRFIAK VÉDELMÉBEN - No.12.

Bizony-bizony, az „időben metszés” – az önzőségből 8-9 évesen azonban már nehéz „kinevelni” valakit! A nemkívánatos beidegződésekről azt írod, hogy az az utcára csapás esetén, rossz társaságba keveredéskor kövülhetnek meg. De honnan jönnek ezek a rossz beidegződések? Mert a fentiek alapján otthonról viszik a gyerekek az utcára, ahol a rossz társaságban hatványozódva, ahogy tinikhez szokás, - megjegyzem ez lányokra esetenként még inkább jellemző, tudvalevő ők gyorsabban érnek, és hamarabb átveszik a felnőtt hölgyek rossz szokásait! – inkább egymástól hajlandók tanulni, semmint a felnőttektől.

Saját tapasztalatom is az, hogy az iskola már nem látja el a nevelési feladatait /a tanárok között a példaképnek állítható ritka, mint a fehér holló/, és olybá tűnik, hogy a diákok inkább az otthonról hozott szokásaikat, tapasztalataikat osszák meg egymással, az iskolai munka valahogy az iskolán kívül reked. Vagyis az iskola legalább annyira melegágya a rossz szokások terjedésének, mint az utca!

Foylt.köv.

A bejegyzés trackback címe:

https://ferfiesnoilelekrol.blog.hu/api/trackback/id/tr14572509

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása