Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Egy heves vita jelenetei arról, hogy a férfiak tényleg olyan „rosszak”-e, mint ahogyan egyes nők néha gondolják, vagy a nők gondolják-e rosszul, hogy a férfiak annyira rosszak lennének…

Kép forrása: http://jokeyomama.com/wp-content/uploads/2011/02/Fat-Women-53

/A vita sok pontját szakirodalmi tények támasztják alá: Pl. David P. Barash: Szociobiológia és viselkedés, Hollandia, 1977; magyar kiadás: Natura, Gervai Judit, 1980. – Anne Moir-David Jessel: Agyszex – Női agy, Férfi ész?, Anglia, 1989; magyar kiadás: Gondolat, Vitray Tamásné, Bp., 1992; - Richard Dawkins: A vak órásmester – Gondolatok a darwini evolúcióelméletről, 1986; magyar kiadás: Akadémiai Kiadó-Mezőgazda Kiadó; Síklaki-Simó-Szentes i, 1994; - Joseph P. Forgas: A társas érintkezés pszichológiája, Oxford, 1985; magyar kiadás: Gondolat, László János, Bp., 1989./


***

A NŐ ÍRTA:

„SZIA BRAIN!
Ne is törődj azzal hogy kissé fárasztó a stílusod, szeretek olvasni, de........szóval,......ha mást is ily hosszan teszel nos akkor.....
De azt olvastam valahol a Te módszered, tulajdonképp egy KOMPENZÁCIÓ. Vagyis túlfejleszted a magyarázkodást, mert, ......hogy is írjam ....a férfias szerep "málenkij málcsik" sérelmei okán.
Lenne hozzád kérdésem: HISZ OLY OKOS VAGY, szeretném tudni, /mert én oly butus vagyok/,
1, A diktátorok miért hordtak az alsójukban újjnyi hosszúkás szervet, miért nem "vágott szilvát"?,
2, A fegyveres rablók, betörők, maffiózók, miért nem rendelkeznek anyaméh nevű szervvel?
3, A pedofilok, vagy nukleáris rakétákat telepítők miért nem hölgyek?
4,Női sumo van???? „


A FÉRFI ÍRTA:

1, „A diktátorok miért hordtak az alsójukban újjnyi hosszúkás szervet, miért nem "vágott szilvát"?”

A diktátorokat miért bálványozzák a nők annyira? Ha a neveltetéstől függ egy fiúgyermek jelleme, akkor milyen neveltetése lehetett egy diktátornak? Nem lehet, hogy éppen az anyjától kapta ezt a beállítódottságot? Másik dolog – a nők előszeretettel hangoztatják, hogy „minden sikeres férfi mögött egy nő áll!” Diktátornak lenni az egyik legnagyobb siker bárki számára, mert ekkor isteni nagyság és hatalom a jutalom. Nos, ez esetben te ezt hogy látod?


2, „A fegyveres rablók, betörők, maffiózók, miért nem rendelkeznek anyaméh nevű szervvel?”

Az anyagi jellegű bűnözés indítóokait nézve sokszor éppen a család fenntartása, a szűk kapcsolati kör anyagi „jóléte” szokott a háttérben állni – a fegyveres rablók, a betörők többsége éppen az „érzelmes”, „szívével látó” férfiak közül kerül ki, akikből hiányzik a FÉRFIAS kitartás a huzamosabb munkára. Egyfajta férfi hisztinek is felfogható a bűnözés. Nem beszélve arról, hogy ezek a pénzek a legtöbbször merrefelé kötnek ki? Nőknél, és olyan dolgok megvásárlásánál, amivel imponálni lehet a nőknek! A maffia pedig nem véletlenül kapta a „család” nevet – akármennyire is paradox – a maffia eredeti funkciója éppen a családi kör mindenáron való védelmezése volt, a családi megélhetést biztosító üzleté, stb. Ajánlom figyelmedbe a „Keresztapa”-sorozatot, erről szól! Ha ilyen szemmel nézed, érdekes dolgokat tudsz meg róla. Nem árt a bűnügyi filmeket, történeteket sem olyan szemmel nézni, hogy a férfiak tetteiben mennyire játszottak szerepet olyan momentumok, amik nőkhöz köthetők.
(Érdekes módon pl. Swarzennegger egyik legnagyobb filmjét, a valaha készült egyik legjobb akciófilmet mennyire félreértették: ott Swarz-i éppen hogy a lánya megmentésért rombol, hogy visszakaphassa és megmenthesse, és hogy „nyugodtan élhessenek” – de sehol sem az hősies apa önfeláldozása miatt emlegették a filmet!)


3, „A pedofilok, vagy nukleáris rakétákat telepítők miért nem hölgyek?”

Talán nem kellett volna összetenni ezt a két kategóriát, mert hogy nem sok közük van egymáshoz! A pedofilia egyértelműen a kora gyerekkorhoz köthető trauma miatt alakul ki – már csak azért is van így, merthogy maguk a pedofilok sem tudják elmondani az indokaikat, mivel még nemigen voltak tudatosak akkoriban. A pedofilia egyébként arra irányuló perverzió, ami által korlátlan hatalommal rendelkezünk valaki felett – mondhatni hatalmi kérdés, nem szexuális (mint a szexuális zaklatások többsége, lásd. a „Zaklatás” c. filmben is, ott el is hangzik ez a kijelentés). A pedofilia másrészt opcionális – az elkövető (nevezzük így) nem pedofilnak születik, hanem szituatív módon használ ki egy adandó alkalmat, és a keletkező öröm fixálódik nála arra a „kielégülési módra” – az az illúziója támad, hogy csak ilyen módon jut valamiféle örömhöz, és ezért kezdi el keresni a további lehetőségeket.
A kérdésedre visszatérve azonban – azért nem hölgyek, mert a férfiak, úgy mondják: halálukig nemzőképesek maradnak, bár én inkább úgy mondanám, hogy az impotencia kialakulásáig (ami, megjegyzem, megint csak a hölgyektől függ elsősorban!), vagyis 40-50 éves kor után is aktívan képesek szexualitásra, és sokszor éppen az a baj, hogy ezek az „idősebb” tömegek nem találnak maguknak „normális” partnert, a felnőtt korba lépő lányoknak már általában van annyi eszük, hogy ne dőljenek be nekik, a tizenéves koruk kezdetén lévő lányok azonban még erősen naivak, ők a koruknál fogva nem nagyon látnak szexuális indítékokat az ilyen cukros bácsik „akcióiban”. Persze sajnos a dolog itt nem áll le, mert a perverziók még fokozhatók – majd erről még szó lesz a neveltetés kapcsán!

A rakétatelepítőket azonban nem értem! Nos, valószínűleg nem hölgyek, de az is valószínű, hogy nem a saját szórakoztatásuk miatt teszik ezt, hanem pl. a családjuk megélhetését biztosítják a munkájukkal, ahol ugyebár hölgyek is szerepelnek feleségként. Mellesleg a rakétatechnikában dolgozókat sokszor nagyon jól megfizetik, másik dolog pedig az, hogy a rakétatelepítés sokkal szerteágazóbb dolog – elsősorban építészmunka, a rakétatechnika sem csak katonai célokat szolgál. … Miért gondolod, hogy aki 1 töredékében részt vesz az ilyen munkában az egyet is ért a gyakorlati végcélokkal? Mellesleg a globális leszerelési tárgyalásokon nemigen láttam nőket!

De itt úgy érzem, hogy a katonaság is meg lett szólítva, és azok is, akik katonák voltak. Ha 30 elmúltál, akkor jól emlékszel ara, hogy a férfiismerőseid milyen kedvvel vonultak be, „önként”, mert megkapták a behívóikat. Én is voltam katona, utáltam minden percét, de sajnos meg kell mondjam: úgy érzem szükséges tapasztalat volt, úgy értem nem haszontalan, bár szívesebben hagytam volna ki!
Említetted, hogy a férfiak szeretnek háborúzni – nos ez tévedés: vetélkedni, azt szeretnek, de háborúzni, azt nem! Ajánlanám figyelmedbe a több Oscar-t is nyert Mel Gibson filmet, a „Rettenthetetlen”-t. Ott pedig azt a jelenetet, amikor a parasztok beszélgetnek a csatamezőn a csata előtt. És azt is, amikor Bruce herceg előadja apjának, hogy a parasztok csak azért mennek az oldalán harcolni, mert ha nem teszik, akkor attól félnek, hogy ő elzavarja őket a földjéről, és éhkoppon marad a családjuk. Nem, a férfiak nem szeretnek csatázni, bár a politikusok szeretnek háborúsdit játszani – más életével. De egyébként azok is az érzelmes, szívükkel látók közül kerülnek ki. Kevesen tudják, hogy mennyire kevésen múlott, hogy Adolf Hitler életben maradt a születését követően (egy megdöbbentő játékfilm is készült róla: mindenki az erdő széli kis faházban vajúdó nőért és a gyermekéért aggódott, hogy a fagyos hóviharban éjszaka vajon odaér-e az orvos, és az utolsó rövid dialógusban derült ki, hogy bizony Adolf Hitlerke születését mutatták be) – és valószínűleg emiatt erősen el lett kényeztetve. Mert ki tagadná meg az odaadó rajongást egy csodával határos módon életben maradt gyermekért! (mellesleg talán Goethe is hasonlóan, ha jól emlékszem eleve hullán született, és talán Bach életben maradásáért sem adtak az orvosok egy lyukas garast sem!)


4,”Női sumo van?”

A sumo meg eleve rossz példa – kevés olyan küzdősport van, ahol a művészi rituálé, a hagyományok szigorú betartása még mindig élne. A sumósok híresek a költészetben való jártasságukról, és remélhetőleg nem kihalófélben lévő képviselői annak a meghitt magasztosságnak, amit a harc, mint művészet (tehát a megmérettetés, és nem a másik elpusztítása a cél!) jelent. A sumó egyébiránt közel áll a jógához, és pont ők azok, akik még tartják magukat ahhoz az alapelvhez, hogy a ringben mérjék össze erejüket, és a hétköznapi megítélésükben a jellemüknek szóló tisztelet, és ne pedig a félelem domináljon.
Másik dolog – női sumó valószínűleg azért nincs, mert éppen ellenkezik az sumo egyik alapelvével, ami a másiknak való sérülés okozásának elkerülése. A technikák között alaptechnika a mellkas felé irányuló erőteljes támadás (az egyensúly kibillentése végett), és ugye nőknél ez az egyik leginkább sebezhető terület!


Nos, remélem, úgy érzed okosabb lettél!

Folyt.köv.!

A bejegyzés trackback címe:

https://ferfiesnoilelekrol.blog.hu/api/trackback/id/tr984572547

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása